Browar

Pivovaria to browar restauracyjny. Piwo przez nas warzone jest efektem procesu opartego na kilkusetletniej niemieckiej technologii. Za wzór postawiliśmy sobie bawarskich mistrzów browarnictwa, którzy od wieków zachwycają smakiem i aromatem złocistego trunku. Postawiliśmy również na najlepszy sprzęt i doświadczenie. Urządzenia do produkcji w naszym mini browarze instalowała firma Kaspar-Shulz z Bambergu koło Monachium, która zajmuje się tym od 330 lat.

Słód firmy Weyermann, polski chmiel i wyselekcjonowane drożdże – to składniki odpowiedzialne za wyjątkowy smak piwa, który nie raz został doceniony przez specjalistów. W największym ogólnopolskim konkursie Chmielarzy i Piwowarów w roku 2011 piwo Pivovaria Pszeniczne zostało odznaczone złotym medalem, a piwo Pivovaria Bursztynowe brązowym. W tym samym roku, podczas największego festiwalu piwnego w Polsce Birofilia w Żywcu uważanego za najważniejszy konkurs browarów rzemieślniczych, otrzymaliśmy trzecie miejsce w kategorii piwo pszeniczne.

Pivovaria to browar restauracyjny. Piwo przez nas warzone jest efektem procesu opartego na kilkusetletniej niemieckiej technologii. Za wzór postawiliśmy sobie bawarskich mistrzów browarnictwa, którzy od wieków zachwycają smakiem i aromatem złocistego trunku. Postawiliśmy również na najlepszy sprzęt i doświadczenie. Urządzenia do produkcji w naszym mini browarze instalowała firma Kaspar-Shulz z Bambergu koło Monachium, która zajmuje się tym od 330 lat.

Słód firmy Weyermann, polski chmiel  i wyselekcjonowane drożdże – to składniki odpowiedzialne za wyjątkowy smak piwa, który nie raz został doceniony przez specjalistów. W największym ogólnopolskim konkursie Chmielarzy i Piwowarów w roku 2011 piwo Pivovaria Pszeniczne zostało odznaczone złotym medalem, a piwo Pivovaria Bursztynowe brązowym. W tym samym roku, podczas największego festiwalu piwnego w Polsce Birofilia w Żywcu uważanego za najważniejszy konkurs browarów rzemieślniczych, otrzymaliśmy trzecie miejsce w kategorii piwo pszeniczne.

 

 

Bursztynowe

BURSZTYNOWE

Bursztynowe to piwo dolnej fermentacji. Produkowane jest z udziałem słodu jasnego jęczmiennego i ciemnych słodów karmelowych. Barwa jest adekwatna do nazwy, a smak to mieszające się nuty słodowo – karmelowe oraz wyczuwalna goryczka. Poleca się je szczególnie do potraw z grilla i dań ze schabu. Alk. 5,7 % obj.

 

Pszeniczne

PSZENICZNE

Pszeniczne to orzeźwiające piwo w stylu weizen. Warzone jest ze słodu pszenicznego (60%) i jęczmiennego jasnego. Piwo to charakteryzuje się słomkową barwą i puszystą białą pianką. W smaku wyczuwa się pszenicę, jak również aromat bananowo goździkowy. Poleca się szczególnie do dań serwowanych z sosem śmietanowym, delikatnej wieprzowiny i placków ziemniaczanych. Alk. 5,1 % obj.

 

Kożlak

KOŹLAK

Nasz koźlak jest mocnym, ciemnym piwem o słodkim zapachu przypominającym ciasto z owocami. Wyczuwa się również woń karmelu, fig i suszonych śliwek. Ma rozgrzewający charakter, a na podniebieniu pozostawia pełny słodowy smak z przebijającymi się nutami toffi i wyraźną goryczką. Poleca się go m.in. do żeberek i delikatnej wołowiny. Alk. 7,5 % odj.

 

Pils

PILS

Nasz Pils to pełne, jasne piwo dolnej fermentacji w stylu niemieckich pilznerów. Posiada barwę złota i wspaniałą białą pianę, a warzone jest ze słodu jasnego jęczmiennego. W smaku czyste, orzeźwiające, z wyraźną szlachetną goryczką i zapachem szyszek chmielowych. Polecane do zimnych przekąsek, dań z drobiu i ryb. Alk 5% obj. 

 
Bursztynowe

APA

Piwo górnej fermentacji w stylu American Pale Ale. W smaku wyrazista, zbalansowana gorycz z wyczuwalnym aromatem chmieli Amerykańskich. Piwo polecane do pikantnych i słonych dań. Alk. 5,0% obj.

  

 

SPRZEDAŻ PIWA BUTELKOWEGO

Zamówienia można składać pod numerem telefonu: 048 48 384 88 78