Degustacje piw
BOGATY DZIAD Z RADOMIA
- to piwo górnej fermentacji w stylu American Pale Ale. W smaku wyrazista, zbalansowana gorycz z wyczuwalnym aromatem chmieli Amerykańskich.
Piwo polecane do pikantnych i słonych dań. Alk. 5,0% obj.
CHYTRA BABA Z RADOMIA / piwo pasteryzowane, niefiltrowane
- to piwo górnej fermentacji w stylu American Pale Ale. W smaku umiarkowana, zbalansowana gorycz, z wyczuwalnym aromatem chmieli Amerykańskich. Piwo polecamy do pikantnych i słonych dań.
RARYTAS / piwo pasteryzowane niefiltrowane
- to piwo górnej fermentacji w stylu Weizen.W smaku wyczuwalna pszenica połączona z nutą karmelu. Charakteryzuje się bursztynową barwą i wyrazistym aromatem.
Polecana szczególnie do dań z grilla.
AWANTURA / piwo pasteryzowane, niefiltrowane.
- to piwo dolnej fermentacji w stylu Lager. Produkowane jest z udziałem słodu jęczmiennego i ciemnych słodów karmelowych. Barwa bursztynowa, a smak to mieszające się nuty słodowo-karmelowe. Poleca się szczególnie do potraw ze schabu.
PRZENICZNA BOMBA / Piwo pasteryzowane, niefiltrowane.
- to orzeźwiające piwo w stylu Wizen. Warzone jest ze słodu pszenicznego (60%) i jęczmiennego jasnego. Piwo to charakteryzuje się słomkową barwą. W smaku wyczuwa się pszenicę jak również aromat bananowo-goździkowy. Poleca się szczególnie do dań serwowanych z sosem śmietanowym, delikatnej wieprzowiny i placków ziemniaczanych.
BORN / piwo pasteryzowane, niefiltrowane
- to pełne jasne piwo dolnej fermentacji w stylu Extremely Hooped Lager. Warzone jest z jasnych słodów jęczmiennych z dodatkiem niewielkiej ilość ciemnego słodu pszenicznego Caramunich. W smaku wyczuwalna jest gorycz polskiego chmielu i przyjemne nuty cytrusowe oraz intensywny żywiczny aromat. Poleca się szczególnie do pikantnych dań.
CIEMNA NOC / piwo pasteryzowane, niefiltrowane
- to mocne, ciemne piwo w stylu Bock, o dojrzałym smaku i słodkim zapachu przypominającym ciasto z owocami. Wyczuwa się również woń karmelu, fig i suszonych śliwek. Ma rozgrzewający charakter, a na podniebieniu pozostawia pełny słodowy smak z przebijającymi sie nutami toffi i wyraźną goryczką. Poleca sie m.in. do żeberek i delikatnej wołowiny.
CO TY NA TO? / piwo pasteryzowane, niefiltrowane
- to piwo górnej fermentacji w stylu American India Pale Ale. Produkowane jest z udziałem jasnych słodów jęczmiennych z intensywnym aromatem chmielowym. W smaku mocny chmielowy charakter. Pasuje do pikantnych i słonych dań z czerwonych mięs: wołowiny i wieprzowiny.
JAKA PIANKA / piwo pasteryzowane, niefiltrowane
- to pełne, jasne piwo dolnej fermentacji, w stylu Pilzner. Posiada barwę złota i wspaniałą białą pianę, a warzone jest z jasnego słodu jęczmiennego. W smaku czyste, orzeźwiające, ze szlachetną goryczką i zapachem szyszek chmielowych. Poleca się szczególnie do zimnych przekąsek, dań z drobiu i ryb.
CZARNY KOŃ /
- to mocne, ciemne piwo w stylu ALE. W smaku i aromacie wyczuwalna jest słodowa słodycz z nutami karmelu. Znaczny dodatek słodów ciemnych nadaje piswu również aromat i smak ciemnej czekolady oraz kawy. Piwo poleca się m.in. do żeberek i golonek